Basın Odası

Bahçeşehir'den Haberler

Bahçeşehir Koleji, yeni okulların açılışına Kayseri'den başladı! / 04.09.2012

2011-2012'de Türkiye'nin 7 bölgesinde 70 okulla hizmet veren Bahçeşehir Koleji, Anadolu'daki eğitim yatırımlarına hız verdi. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılına girerken 7 yeni ilde hizmet vermeye hazırlanan Bahçeşehir Koleji, okul kampüslerinin açılışına ilk Kayseri'den başladı.

Kayseri Bahçeşehir Koleji Kampüsü, görkemli bir törenle açıldı!

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında hizmet verecek Kayseri Bahçeşehir Koleji’nin açılış töreni, büyük bir coşkuyla kutlandı. Okulun öğrencilerinin ve velilerinin yanı sıra törene  Kayseri Vali Yardımcısı İbrahim Halil, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen,çok sayıda protokol üyesi, Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve TÖDER (Tüm Özel Öğretim Kurumları) Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji CEO’su Hakan Koçoğlu,  Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Behçet Yavuz ve Kayseri Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Olcay Topraklı katıldı.

Kayseri Bahçeşehir Koleji kampüsünde anaokulu, ilkokul,ortaokul ve lise bölümleriyle bu yıl toplam 700 öğrenciye dünya standartlarında eğitim imkanı sunulacak. Kampüste Kayseri ve bölgedeki diğer illerden yatılı öğrenci de alınacak, bir yıl sonra da fen lisesi açılacak.

Kampüste;  Fen, Matematik ve Bilgisayar Laboratuvarları, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Satranç derslikleri, Görsel Sanatlar ve Müzik Atölyeleri, Spor Salonu, Sportif Beceri ve Koordinasyon (SBK) Merkezi, Konferans Salonu, Kişiye Özgü Öğretim Modeline göre tasarlanan Kütüphane, Kafeterya ve Yemekhane yer alıyor.

4 Eylül'de okul kampüsünde düzenlenen açılış töreninde konuşan  Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, “Bahçeşehir Koleji olarak Türkiye’nin ve dünyanın geleceğine yön verecek bilim insanlarını, liderlerini ve sanatçılarını yetiştirmek için yola çıktık. Bu amaçla eğitime yatırım yapıyor, eğitim kalitemizi ülke geneline yaymak için çalışıyoruz.Bugün Türkiye'nin 7 bölgesinde de okullarımız var. Türkiye'yi kucaklayan, yerel ve kültürel değerleri önemseyen aynı zamanda evrensel  bakış açısıyla  global dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefleyen bir eğitim grubuyuz. Bu yıl 65 milyon dolarlık yatırımla 7 yeni okul kampüsünü daha hizmete açıyoruz.1.400 kişilik deneyimli akademik kadromuzla 15.000 öğrencimize aynı standart ve kalitede hizmet verecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Kayseri'deki ilk yılımızda  sizlerden gördüğümüz  yoğun ilgi bizi çok mutlu etti.Kayseri'deki öğrencilerimiz için de Bahçeşehir Koleji, Türkiye'ye ve dünya açılan bir kapı olacak.Türkiye'deki kampüslerimizde gerçekleştirdiğimiz Öğrenci Değişim Programı , İsviçre ve  Berlin Kampüslerimiz ile ABD, Kanda ve İngiltere'de işbirliği içinde olduğumuz okullarla birlikte sunduğumuz Global Eğitim Programları ile öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayacağız." dedi.
Yücel, “Türkiye'nin eğitim sektöründe dünya standartlarına ulaşması için çalışıyoruz. 2015 yılında toplam 150 okulda 90 bin öğrenciye eğitim vermeyi; 2023’te de dünyanın en büyük, başarılı ve saygın eğitim kurumlarından biri olarak 3 kıtada 350 okulda, 250 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Kayseri Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Olcay Topraklı, Eğitimde lider bir marka olan Bahçeşehir Koleji'nin Kayseri’de açılacak olmasından gurur duyduklarını, dünya standartlarında eğitim hizmeti veren Bahçeşehir Koleji'nin, Kayseri’deki eğitim kalitesini çok yükseklere çıkaracağını söyledi .

Olcay Topraklı, Kayseri’de de Kişiye Özgü Öğretim Modelinin kullanılacağını söyledi ve şöyle dedi: “Biz, Bahçeşehir Koleji olarak öğrencilerimizin içindeki cevheri ortaya çıkartacağız. Bizim için sadece sınav başarısı yetmez. Bu yüzden erken çocukluk çağından itibaren onları yetenekleri ve eğilimlerine göre yönlendirerek hayata hazırlayacağız. Kişiye Özgü Öğretim Modelimiz de bu yaklaşımımızı yansıtıyor. Program doğrultusunda, öğrencilerimizin eğitim programı, öğretmenler ve aileler ile birlikte planlanacak ve çocuklar öğrenme stillerine göre öğrenim görecekler” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından okulu gezen veliler, yeni okul kampüsünü çok beğendiklerini söylediler. Öğrenciler de okulların açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini ve Bahçeşehir Kolejli olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Okul kampüsünün gezilmesinin ardından konuklar, katıldıkları kokteylde okul yöneticilerinden ve öğretmenlerinden yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili bilgi aldılar.

Çağrı Merkezi

Bahçeşehir Kolejleri © 2012, Tüm Hakları Saklıdır