Basın Odası

Bahçeşehir'den Haberler

Bahçeşehir Koleji, yeni okul kampüslerinin açılışına Kayseri ve Mardin’den sonra Tokat ile devam ediyor ! / 10.09.2012

2011-2012'de Türkiye'nin 7 bölgesinde 70 okulla hizmet veren Bahçeşehir Koleji, Anadolu'daki eğitim yatırımlarına hız verdi. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılına girerken 7 yeni ilde hizmet vermeye hazırlanan Bahçeşehir Koleji, Kayseri ve Mardin’den sonra 10 Eylül’de de Tokat Bahçeşehir Koleji kampüsünün açılışını yaptı.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında hizmet verecek Tokat Bahçeşehir Koleji’nin açılış töreni, büyük bir coşkuyla kutlandı. Okulun öğrencilerinin ve velilerinin yanı sıra törene Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek,Tokat Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı , Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve TÖDER (Tüm Özel Öğretim Kurumları) Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Behçet Yavuz ve Tokat Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Fatih Sarıtaşlı katıldı.

İlk etapta anaokulu ve ilköğretim bölümlerinin hizmete gireceği okul, toplam 720 öğrenciye hizmet verecek.
Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan kampüsün anaokulu ve ilköğretim bölümlerinde fen, bilgisayar, matematik, laboratuarları, resim-müzik atölyeleri, kütüphane, sosyal amfi, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, konferans salonu ve yemekhanesi yer alacak. Anaokulu bölümünde ise bilimsel aktivite merkezi, dil ve bilgisayar sınıfları, Spor Merkezi, kukla ve hobi köşeleri odası, Midilli At Binicilik alanı ve Mini Hayvanat Bahçesi bulunacak.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, konuşmasında “Kaliteli eğitime ulaşmak, Türkiye’de her çocuğumuzun hakkıdır. Bu inançla ve sosyal sorumluluk bilinciyle Anadolu’daki eğitim yatırımlarına hız verdik. Türkiye’nin 7 bölgesinde varız. Bu yıl, Kayseri ve Mardin’den sonra şimdi de Tokat’a Bahçeşehir Koleji’ni açmaktan dolayı çok mutluyuz. Çünkü Türkiye’nin geleceği olan çocuklara ve eğitimin gücüne inanıyoruz. Tokat’taki okul kampüsümüz için toplam 8 Milyon TL’lik bir yatırım yaptık, toplamda 70 kişiyi istihdam ediyoruz. İlk yıl 400 öğrenciye dünya standartlarında eğitim öğretim hizmeti vereceğiz.”dedi.

Enver Yücel, “Türkiye'nin eğitim sektöründe dünya standartlarına ulaşması için çalışıyoruz. 2015 yılında toplam 150 okulda 90 bin öğrenciye eğitim vermeyi; 2023’te de dünyanın en büyük, başarılı ve saygın eğitim kurumlarından biri olarak 3 kıtada 350 okulda, 250 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Bu yıl toplam 65 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını belirten Yücel, “Bu sene 7 yeni okul açıyoruz. İstihdam sağlayacağımız akademik ve idari personel sayısı 1400 kişiye ulaştı. 4.000 yeni öğrenciyle birlikte toplamda 15 bin öğrenciye aynı standart ve kalitede hizmet verecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Tokat’taki öğrencilerimiz için de Bahçeşehir Koleji, Türkiye'ye ve dünya açılan bir kapı olacak. Türkiye'deki kampüslerimizde gerçekleştirdiğimiz Öğrenci Değişim Programı ile öğrencilerimiz kendi kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulacaklar. İsviçre ve Berlin Kampüslerimiz ve ABD, Kanda ve İngiltere'de işbirliği içinde olduğumuz okullarla birlikte sunduğumuz Global Eğitim Programları ile öğrencilerimizi birer dünya vatandaşı yetiştirerek onları geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayacağız." dedi.

Tokat Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Ayhan Esener de, açılış töreninde yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Yaz dönemi boyunca Bahçeşehir Koleji’nin eğitim felsefesi ve sistemi ile ilgili öğretmenlerimizle birlikte yoğun bir hizmet içi eğitimden geçtik, ilk yılımızdan itibaren Bahçeşehir misyonuna uygun olarak diğer Bahçeşehir Kolejleri'nde verilen eğitimin aynısını, Genel Müdürlüğümüzün de desteğiyle Mardin’de de öğrencilerimize ve velilerimize sunacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Yeni öğretim yılı için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Akademik ve idari kadromuz, bu süreçte canla başla çalıştılar. Genel Müdürlüğümüz, her an yanımızda oldular, bize yol gösterdiler. Tüm ekip güzel bir sinerji oluşturduk. Eğitim kadromuzla, yemek, ulaşım ve sağlık gibi hizmet birimlerimizle çocuklarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için hazırız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından okulu gezen veliler, yeni okul kampüsünü çok beğendiklerini söylediler. Öğrenciler de okulların açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini ve Bahçeşehir Kolejli olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Okul kampüsünün gezilmesinin ardından konuklar, katıldıkları kokteylde okul yöneticilerinden ve öğretmenlerinden yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili bilgi aldılar.

Bahçeşehir Kolejleri © 2012, Tüm Hakları Saklıdır
gri{creative}agency