Anaokulu Eğitim Sistemimiz

0-6 yaş dönemi, öğrenmenin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların kazanıldığı ve zihinsel yeteneklerin hızlı bir biçimde gelişip biçimlendiği dönemdir. Bahçeşehir Kolejinde erken çocukluk dönemi eğitimimizi planlarken önceliğimiz çocukların merak duygularını geliştirmek, öğrenme konusundaki motivasyonlarını yükseltmek ve onlara öğrenme heyecanı aşılamaktır. Çünkü bilgiye giden yol meraktan geçer. Hedefimiz çocuklarımızın öğrenirken aktif olan, soru soran, fikirlerini ortaya koymaktan korkmayan, kendi fikirlerini savunabilen öğrenciler olarak yetişmesini sağlamaktır.

Dünya Vatandaşlık Eğitimi

Anasayfa   Eğitim Birimleri   Anaokulu   Eğitim Sistemindeki Uygulamalar   Dünya Vatandaşlık Eğitimi

Dünya vatandaşı olmak, bir bireyin dünya üzerinde meydana gelen ve tüm insanlığı ilgilendiren olaylara karşı duyarlı olması, gezegende yaşayan her insanın Dünyanın durumu konusunda bir sorumluluk taşıdığını düşünmesidir.

Dünya Vatandaşlık bilincini öğrencilerimize aşılamak amacıyla geliştirdiğimiz bu etkinlikte her ay bir ülke seçip, bu ülkeyi genel ve tarihsel özellikleri, yöresel kıyafetleri, yemekleri, müzikleri, zenginlikleri ve festivalleri gibi anahtar başlıklar altında topladığımız ortak çalışmalar ile tanımayı hedefliyoruz.