Anaokulu Eğitim Sistemimiz

0-6 yaş dönemi, öğrenmenin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların kazanıldığı ve zihinsel yeteneklerin hızlı bir biçimde gelişip biçimlendiği dönemdir. Bahçeşehir Kolejinde erken çocukluk dönemi eğitimimizi planlarken önceliğimiz çocukların merak duygularını geliştirmek, öğrenme konusundaki motivasyonlarını yükseltmek ve onlara öğrenme heyecanı aşılamaktır. Çünkü bilgiye giden yol meraktan geçer. Hedefimiz çocuklarımızın öğrenirken aktif olan, soru soran, fikirlerini ortaya koymaktan korkmayan, kendi fikirlerini savunabilen öğrenciler olarak yetişmesini sağlamaktır.

Yabancı Dil Eğitimi

Anasayfa   Eğitim Birimleri   Anaokulu   Eğitim Modeli   Yabancı Dil Eğitimi

Bahçeşehir Okulları anaokullarında, 4 yaş ve 5 yaş gruplarında “Çift Dilli Eğitim” ya da “HalfDay English/Yarım Gün Türkçe Yarım Gün İngilizce” programı uygulanır. (Okullara göre farklılık göstermektedir.)

Çift Dilli Eğitim sisteminde, sınıflarımızda 1 Türk Anaokulu Öğretmeni ve 1 NativeSpeaker İngilizce öğretmeni bulunur. Programın %70’i İngilizce %30’u Türkçe olarak yürütülür. 2 sınıfın ortak bir asistan öğretmeni de bulunmaktadır.

HalfDay English uygulamasında, yarım gün Türkçe yarım gün İngilizce öğretmeni ile program yürütülür. 2 sınıfın ortak bir asistan öğretmeni de bulunmaktadır.

Bahçeşehir Okulları anaokullarında 4 yaşından itibaren uygulanan Çift Dilli Eğitim sisteminin amacı, öğrencilerin yaratıcı ve interaktif öğrenme ortamlarında İngilizce dil becerilerini geliştirmek, yoğun İngilizce eğitimi ile kavramları hem anadillerinde hem İngilizce irdeleyerek, bütünsel olarak kavramalarını sağlamaktır.

Çift Dilli Eğitim sistemimiz, uluslararası okullarda uygulanan, İlk Yıllar Programı adlı PYP programının felsefesi örnek alınarak oluşturulmuştur. Buna göre, yabancı dil, matematik, sanat, fen bilgisi, sosyal bilimler ve diğer bütün disiplinlere ait kavramlar, beceriler ve ayrıca kişilik gelişimlerine yönelik tutumlar seçilen belli temalar etrafında bir araya getirilerek incelenir. Örneğin çocuk, piramitleri incelerken, hem dil, hem matematik, hem fen, hem coğrafya, hem tarih bilgilerini, kavramlarını, terminolojilerini öğrenir; ve aynı zamanda onu bir dünya vatandaşı yapacak tutumlar geliştirir. Tüm bunları, İngilizce’yi kullanarak yapar.

Çift Dilli Eğitim sistemi hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için www.ciftdilliegitim.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.