İlkokul Eğitim Sistemimiz

İlkokul eğitimimiz, 21. yüzyılın gerektirdiği tüm becerilere sahip bireyler yetiştirme hedefimiz doğrultusunda planlanmıştır. İlkokul kademesinde öğrencilerimize görsel, işitsel ve dokunsal, olabildiğince çok ve çeşitli materyal sunmanın önemine inanıyoruz. Kendi eğitim birimimiz tarafından üniversitemizin danışmanlığında MEB müfredatına uygun olarak geliştirilmiş olan eğitim içeriğimiz ve Kişiye Özgü Öğretim Modeli, Dijital Eğitim, STEM + A Eğitimi, Bilişimsel Düşünme Eğitimi gibi dünyaya örnek oluşturan eğitim modellerimiz ile öğrencilerimizin akademik başarısını üst seviyeye çıkarırken, onları kendine güvenen, eleştirel düşünebilen, farklı kültürlere saygılı, yaratıcı, yenilikçi,  üretken bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Çift Dilli Eğitim

Anasayfa   Eğitim Birimleri   İlkokul   Eğitim Modeli   Çift Dilli Eğitim

Dil insanın hayatının ilk yıllarında edindiği en önemli beceridir. Çift dilli bireyler ise iki farklı dili anadili olarak edinmiş kişilerdir. Ancak ebeveynleri farklı dilde konuşan bireyler ya da çok küçük yaşından itibaren farklı bir ülkede farklı bir dile maruz kalan bireyler çift dilli olabilir algısı artık değişiyor. Yeni nesil eğitim kuramları erken yaş eğitimde çift dile maruz kalan çocukların da çift dilli olabileceği görüşünü hayata geçiriyor. Türkiye’de çift dilli eğitimin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Okulları anaokulundan başlayarak uyguladığı Çift Dilli Eğitim sistemi ile İngilizcede anadil becerisi edindirmeyi hedefliyor. “Öğretmiyoruz, edindiriyoruz” olarak özetlenen sistemin amacı öğrencilerin hayatın her alanında İngilizceye maruz kalmalarını sağlamak. Böylece yeni bir dil öğrenmiyor, ediniyorlar.

Yoğun akademik çalışmalar ve araştırmalar sonunda hayata geçirilen sistem, titiz bir çalışma ve planlamayla uygulanıyor. Öğrenciler anadili İngilizce olan eğitimciler ve Türk yabancı dil öğretmenleriyle birlikte çalışıyor.

Bahçeşehir Okullarında uygulanan Çift Dilli Eğitim Sistemi güçlü bir teorik altyapıya sahip. Teorik altyapının okullarda eksiksiz uygulanması için kurum içi eğitimler veriliyor ve sistemin doğru şekilde uygulanması merkez tarafından denetleniyor. Ölçme ve değerlendirme için uluslararası kurumlarla birlikte çalışılıyor. Yabancı dil eğitim kitapları titizlikle seçiliyor. Eğitimin her aşaması uzmanlar tarafından planlanıyor ve hayata geçiriliyor. Türkiye’de çift dilli eğitimin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Okulları başarıyla uyguladığı sistemiyle İngilizceye anadil seviyesinde hakim olacak bireyler yetiştiriyor.

İngilizce eğitimindeki hedeflerimiz:

• Dört dil becerisini (okuma - yazma - dinlediğini anlama – konuşma) eşit derecede kazandırmak,
  • Anadolu Liseleri ve Yabancı Liselerde hazırlık sınavı muafiyeti,
  • CAMBRIDGE ESOL sınavlarında başarılı olmak,
  • Uluslararası sınavlarda ve proje yarışmalarında başarı kazanmak,
  • TEOG’da yabancı dil başarısını en üst seviyede tutmak.

Uluslararası Sınavlar

Bahçeşehir Okullarında uluslararası geçerliliği olan ve bağımsız merkezler tarafından yapılan sınavlarla öğrencilerinin dil edinim gelişimleri objektif bir yöntemle takip edilir. Kanada’da pek çok prestijli eğitim kurumuna hizmet veren Precise Solutions isimli ölçme ve değerlendirme firması vasıtasıyla öğrencilere yabancı dil kazanımlarına göre özel olarak hazırlanmış online sınavlar uygulanır.

2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize yılda 3 kere uygulanan bu sınavlarla öğrencinin dil gelişimi takip edilir ve desteklenir. Öğrenci bazında raporlamalar öğrenci, öğretmen, okul idaresi ve veliye sürekli takip, teşhis ve telafi imkanı sağlar ve ayrıca öğrenciye sadece kendi okulundaki öğrenciler arasındaki yabancı dil yeterliliğini değil, diğer ülkelerde yaşayan yaşıtları arasındaki yabancı dil yeterliliğini de ölçme fırsatı verir.