Lise Eğitim Sistemimiz

Bahçeşehir Koleji lise eğitiminde proje bazlı, yabancı dil eğitimi ağırlıklı, STEM odaklı eğitim anlayışını hayata geçirir. Öğrencilerin sadece üniversite sınavına değil, üniversite hayatına hatta iş hayatına hazır olmalarını sağlayacak alt yapı ile lise eğitimini tamamlamaları hedeflenir. STEM Center’da projelerini hayata geçiren, MASTER 6 ile hayata artı değerlerle hazırlanan, uluslararası ölçme ve değerlendirme denetiminde İngilizcelerini mükemmelleştiren, uluslararası eğitim programlarına katılarak vizyonlarını geliştiren Bahçeşehir Koleji öğrencileri farklı, yaratıcı ve çağdaş bireyler olarak hayata donanımlı bir şekilde başlamanın avantajını hayatları boyunca yaşar.

Liselerimiz:

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri

Bahçeşehir Koleji Anadolu Liseleri

Bahçeşehir Koleji Fen Liseleri

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi

Anasayfa   Eğitim Birimleri   Lise   Bahçeşehir Koleji Fen Ve Teknoloji Lisesi

Geleceğin teknolojisine yön verecek, ülkemizi küresel ölçekte teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim adamlarını yetiştirmek üzere 2006 yılında Bahçeşehir’de kurulan Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi, Türkiye’nin ve dünyanın saygın eğitim kurumları arasında yer almaktadır.

Akademik ve teknolojik altyapısı güçlü, araştırmacı, yenilikçi, üretken bireyler olarak yetişen Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri ulusal ve uluslararası planda üstün başarılara imza atmakta, Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşmekte, yurt dışındaki dünyaca ünlü üniversitelere burslu kabul edilmektedir.

2008’de lise giriş sınavlarında tüm liseler arasında en yüksek taban puanla tercih edilen okullar sıralamasında birinci olan Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi, kontenjanının tamamını yüz soruda yüz net yapan öğrencilerden oluşturmuştur.

Ülkemizde eğitim vermekte olan diğer Fen Liselerinden farklı olarak, temel fizik, kimya, matematik ve biyoloji derslerinin yanı sıra, Bahçeşehir Üniversitesinin akademisyenleri tarafından mühendislik fakültelerinde okutulan temel mühendislik derslerinin de verildiği Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerini, problem çözme yeteneklerine sahip, yaratıcı, çok yönlü ve üretken bireyler olarak hayata hazırlamaktadır.

Fen ve Teknoloji Lisemizin öğrencileri sadece sınav başarılarıyla değil ulusal ve uluslararası proje yarışmalarında aldıkları derecelerle de öne çıkmakta, projelerini üretime dönüştürerek üniversite seviyesinde başarılı çalışmalara imza atmaktadırlar. YGS ve LYS’de aldıkları derecelerle zirvede yer alan öğrencilerimiz Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşirken yurtdışındaki dünyaca ünlü üniversitelere de burslu kabul ediliyorlar.

Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi’nin ikinci kampüsü 2015-2016 eğitim öğretim yılında İzmir Güzelbahçe kampüsünde eğitime başlamıştır.

Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi Kampüsünde Yer Alan Laboratuvarlar

Genetik Laboratuvarı, Mekatronik/Robotics Laboratuvarı, Elektrik/Elektronik Laboratuvarı, Fizik Laboratuvarı (Mekanik ve Elektrik), Kimya Laboratuvarları, Biyoloji Laboratuvarları, Matematik Laboratuvarları, Distance Learning (Uzaktan Eğitim) Bilgisiyar Laboratuvarı, Hyper Class - Bilgisiyar Laboratuvarı, Computer Networks Laboratuvarı, Software Laboratuvarı, Bilgisiyar Donanım Laboratuvarı, Net Laboratuvarı, Araştırma Laboratuvarı.

İstanbul Bahçeşehir Okullarında Liseyi Yatılı Okuma Fırsatı

Bahçeşehir Okulları, liseyi İstanbul da 5 gün ya da 7 gün yatılı okumak isteyen öğrenciler için modern yurt olanakları sunmaktadır.

Her türlü sosyal olanakların sağlandığı yurtlar, öğrencilerin her konuda güvenli ve rahat olabilecekleri şekilde düzenlenmiştir. 24 saat güvenliğin ve belletmenlerin bulunduğu yurtlarda öğrenciler, 2-4 kişilik odalarda kalmaktadırlar. Kız ve erkek yurtlarının ayrı olduğu binalarda, her öğrenciye ait bir çalışma masası, oturma salonu ve ortak mutfak bulunmaktadır.Verimli bir dinlenme ve çalışma ortamı sunan yurt odalarının yanı sıra öğrenciler lise binasında bulunan kafeteryadan, etüt salonlarından, kütüphaneden, bilgisayar laboratuvarlarından ve Bilim Müzesinden de istedikleri gibi yararlanabilmektedirler.

Öğrenciler yatılı ortamda okuyarak hem daha fazla sosyalleşmekte, hem de öğrencilerin sorumluluk alma duyguları gelişerek özgüvenleri artmaktadır. Ders çalışma zamanlarında ister bireysel, ister arkadaş gruplarıyla tartışarak, isterlerse de öğretmenlerinin bire bir desteğini alarak sınavlara hazırlanabilmektedirler.

Yurtlarda Bahçeşehir Lisesi öğrencileri ile yüzde yüz burslu okuyan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri birlikte kalmaktadır.