Lise Eğitim Sistemimiz

Bahçeşehir Koleji lise eğitiminde proje bazlı, yabancı dil eğitimi ağırlıklı, STEM odaklı eğitim anlayışını hayata geçirir. Öğrencilerin sadece üniversite sınavına değil, üniversite hayatına hatta iş hayatına hazır olmalarını sağlayacak alt yapı ile lise eğitimini tamamlamaları hedeflenir. STEM Center’da projelerini hayata geçiren, MASTER 6 ile hayata artı değerlerle hazırlanan, uluslararası ölçme ve değerlendirme denetiminde İngilizcelerini mükemmelleştiren, uluslararası eğitim programlarına katılarak vizyonlarını geliştiren Bahçeşehir Koleji öğrencileri farklı, yaratıcı ve çağdaş bireyler olarak hayata donanımlı bir şekilde başlamanın avantajını hayatları boyunca yaşar.

Liselerimiz:

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri

Bahçeşehir Koleji Anadolu Liseleri

Bahçeşehir Koleji Fen Liseleri

Master 6

Anasayfa   Eğitim Birimleri   Lise   Master 6

Master 6 Nedir ?

Master 6 bireyin, değişen toplumsal koşullar ve teknolojik çağı yakalama ihtiyacı doğrultusunda dünya vatandaşlığına geçişini hedefleyen bir programdır.

Program yaşamın tüm alanlarına dair bireyin donanımlı bir şekilde gelişimini sağlayacak 6 farklı modülden oluşur.

• Beceri Geliştirme Modülü
  • Fiziksel Gelişim Modülü
  • Kişisel Gelişim Modülü
  • Topluma Hizmet Modülü
  • Uygulamalı Mesleki Gözlem Modülü
  • Zorunlu Sertifika Modülü

Bahçeşehir Okulları Liselerinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 9. Sınıflarda pilot olarak uygulamaya geçecek olan Master 6 programı, “Stem+A Uygulamaları” ve “21. Yüzyıl Becerilerini” temel alarak hazırlanmıştır.

Bu program öğrencilerimizin yaşamsal kazanımlarını artırmanın yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı üniversite kabullerinde etkili olacak şekilde tasarlanmıştır.

Programın Vizyonu

Öğrencilerimizi 21. yüzyıl yaşam ve kariyer becerileri ile donatarak geleceğin liderleri, bilim insanları ve global ekonomi içinde rekabet edebilen, üretken, başarılı ve kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır.

Programın Hedefleri

• Öğrencilere müfredat programının akademik kazanımlarının yanı sıra kendine değer verme, yeteneklerini keşfetmelerini sağlama fiziksel, zihinsel, sosyal kapasitelerini ve buna bağlı olarak özgüven düzeylerini artırma,
  • Toplumun geleceğinde nasıl bir rol alacağını, hangi mesleği, hangi yeterliliklerle yapabileceği konusunda farkındalık sağlama,
  • Toplumsal duyarlılık ve farkındalığı sağlama, birey olma ve aidiyet duygularını besleme,
  • Modern ve teknolojik yaşamın beraberinde getirdiği dünya vatandaşlığı kavramını benimsetme,
  • Evrensel hoşgörü ve barış duygusunu benimsemiş, farklı kültürlere duyarlı bireyler yetiştirmektir.