Lise Eğitim Sistemimiz

Bahçeşehir Koleji lise eğitiminde proje bazlı, yabancı dil eğitimi ağırlıklı, STEM odaklı eğitim anlayışını hayata geçirir. Öğrencilerin sadece üniversite sınavına değil, üniversite hayatına hatta iş hayatına hazır olmalarını sağlayacak alt yapı ile lise eğitimini tamamlamaları hedeflenir. STEM Center’da projelerini hayata geçiren, MASTER 6 ile hayata artı değerlerle hazırlanan, uluslararası ölçme ve değerlendirme denetiminde İngilizcelerini mükemmelleştiren, uluslararası eğitim programlarına katılarak vizyonlarını geliştiren Bahçeşehir Koleji öğrencileri farklı, yaratıcı ve çağdaş bireyler olarak hayata donanımlı bir şekilde başlamanın avantajını hayatları boyunca yaşar.

Liselerimiz:

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri

Bahçeşehir Koleji Anadolu Liseleri

Bahçeşehir Koleji Fen Liseleri

Sınavlar

Anasayfa   Eğitim Birimleri   Lise   Sınavlar

Bahçeşehir Okullarında öğrencinin,

• akademik seviyesini belirlemek,
  • eğitimin kalitesini artırmak,
  • değerlendirme işlemlerini tamamlayıp eksiklerini tamamlamak,
  • test tekniğini geliştirmek,
  • hazırbulunuşluk düzeyini geliştirmek,
  • YGS ve LYS sınavlarında başarılı olmasını sağlamak amacıyla dokuzuncu sınıftan başlamak üzere sınav ve ödevlerinde çalışmaları yapılır.

Bu sınavlar,

• 10 ve 11. Sınıflara okulların açıldığı hafta  ‘Neler Hatırlıyorum’ sınavı uygulanır. Hedef; öğrencinin bir önceki yıldan bu seneye neler taşıyabildiğini tespit ederek eksiklerini tamamlamak
  • 9. ve 10.Sınıflarda Akademik Gelişimi İzleme Sınavı ( AGİS ) yapılır.

AGİS 1- TM ( 30+30 ) 60 soruluk Türkçe, Matematik sınavıdır.

AGİS 2- FKB (20+20+20) 60 soruluk Fizik, Kimya, Biyoloji sınavıdır.

AGİS 3 TCD (26+26+8) Tarih, Coğrafya, Din sınavıdır.

Bu sınavlar yılda 6 kez yapılacak olup öğrenci 18 AGİS sınavına girer. Sınav içerikleri tamamen öğrencinin o sınava kadar gördüğü konulardan oluşur. Böylece öğrencinin akademik gelişimi takip edilir.

• 11.sınıflarda yine

AGİS 1- TM ( 30+30 ) 60 soruluk Türkçe, Matematik sınavıdır.

AGİS 2- FKB(MF GRUPLARI İÇİN) (20+20+20) 60 soruluk Fizik, Kimya, Biyoloji sınavıdır.

AGİS 2 TCFD(TM GRUPLARI İÇİN)  (22+22+8+6) Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din sınavıdır.

AGİS 3 İNGİLİZCE ( TOEFL SINAVI) sınavıdır.

• 9.,10. Ve 11.sınıflarda her AGİS bitiminde uygulanmak üzere toplam  6 Deneme sınavı uygulanır. AGİS sınavlarının farkı sorularının ÖSYM’nin YGS-LYS standardına uygun hazırlanmasıdır.
  • Her Deneme sınavının uygulanmasından 10 gün önce tüm derslerden  toplamda 120-140 soru içeren Ödev Kitapçığı verilir. Hedef; öğrencinin Deneme sınavına eksiksiz hazırlanmasını sağlamaktır.
  • Ayrıca 11. Sınıflar Haziran ayı başında üç YGS deneme sınavına girerler. Hedef: Haziran YGS kursu öncesinde öğrencinin farkındalık düzeyini artırmaktır.
  • 12. Sınıflarda ise öğrencilerimize 22 YGS 20 LYS deneme sınavı uygulanır. Bu sınavlardan 8 YGS 10 LYS deneme sınavı Uğur okulları ile birlikte yapılır. Hedef; Öğrencilerimizin geniş katılımlı sınavlarda ölçerek eksiklerini tamamlamaktır.