Lise Eğitim Sistemimiz

Bahçeşehir Koleji lise eğitiminde proje bazlı, yabancı dil eğitimi ağırlıklı, STEM odaklı eğitim anlayışını hayata geçirir. Öğrencilerin sadece üniversite sınavına değil, üniversite hayatına hatta iş hayatına hazır olmalarını sağlayacak alt yapı ile lise eğitimini tamamlamaları hedeflenir. STEM Center’da projelerini hayata geçiren, MASTER 6 ile hayata artı değerlerle hazırlanan, uluslararası ölçme ve değerlendirme denetiminde İngilizcelerini mükemmelleştiren, uluslararası eğitim programlarına katılarak vizyonlarını geliştiren Bahçeşehir Koleji öğrencileri farklı, yaratıcı ve çağdaş bireyler olarak hayata donanımlı bir şekilde başlamanın avantajını hayatları boyunca yaşar.

Liselerimiz:

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri

Bahçeşehir Koleji Anadolu Liseleri

Bahçeşehir Koleji Fen Liseleri

YGS-LYS Tam Hazırlık Sistemi

Anasayfa   Eğitim Birimleri   Lise   Ygs-Lys Tam Hazırlık Sistemi

Ygs-Lys tam hazırlık sisteminde temel amaç öğrencimizin sınava yönelik tüm ihtiyaçlarını karşılamak, test tekniği ve akademik başarısını artırmak, mutlu olacağı istediği bölümü kazanmasını sağlamaktır.

İki yıllık bir hazırlık programıdır. 11 ve 12. Sınıfları kapsar.

11.Sınıfta amaç öğrencinin farkındalık düzeyini artırmak ygs konularını hatırlatmak test tekniğini geliştirmektir. Öğrencilerin derslerinin %40 ınıygs olarak görürler. Bunu sağlamak amacıyla hafta içi 44 saatlik programın yanı sıra  cumartesi günleri 5 saat tamamen YGS ye yönelik ek ders görürler. Bu dersler öğrencilerin tercih ettikleri alanların dersleri arasında paylaştırılmıştır. Ayrıca yarı yıl tatilinin ilk haftasında dersler devam eder. Böylece öğrencilerimiz haftalık ders saatlerinin dışında 225 saat YGS ye yönelik ek ders görürler.

11.sınıfın sonunda mayıs ayında üç ygs deneme sınavı uygulanarak akademik seviye tesbitleri yapılır.

Haziran ayında iki haftalık YGS-LYS kursuna ile YGS-LYS 12.sınıf kursu resmi olarak başlar. Burada öğrencilerimiz 50 saatlik ders alırlar. Kurs sonunda öğrencilerimiz gördükleri konulardan ilk YGS deneme sınıvını olurlar. Bu sınav sonucu esas alınarak yaz ödevlendirmeleri yapılır ve öğrenciler tatile gönderirler.

Ağustos ayının üçüncü haftası 75 saatlik Ağustos kursu başlar. Konular Ağustos ayında kaldığı yerden devam eder. Böylece okul açılmadan öğrencimiz 125 saatlik YGS-LYS kursu almış olurlar. Okulların açılması ile Hafta içi derslerin yanı sıra Cumartesi ders ve etütleri başlar.

Yarı yıl tatilinin ilk haftası Kurs devam eder. Böylece öğrencilerimiz 44 saatlik programın yanı sıra 325 saatlik ek ders alırlar.

Okullarımızda 12. Sınıf öğrencilerimize 22 adet YGS, 13 adet LYS deneme sınavı uygulanır.

Okullarımız 12.sınıfta Uğur Hazırlık sistemine dahil olduğu için Öğrencilerimiz deneme sınavlarında sadece tüm liselerimiz arasındaki yerini değil uğur hazırlık liseleri dahil olmak üzere tüm Türkiye’deki yerlerini görme şansına sahiptir.