Lise Eğitim Sistemimiz

Bahçeşehir Koleji lise eğitiminde proje bazlı, yabancı dil eğitimi ağırlıklı, STEM odaklı eğitim anlayışını hayata geçirir. Öğrencilerin sadece üniversite sınavına değil, üniversite hayatına hatta iş hayatına hazır olmalarını sağlayacak alt yapı ile lise eğitimini tamamlamaları hedeflenir. STEM Center’da projelerini hayata geçiren, MASTER 6 ile hayata artı değerlerle hazırlanan, uluslararası ölçme ve değerlendirme denetiminde İngilizcelerini mükemmelleştiren, uluslararası eğitim programlarına katılarak vizyonlarını geliştiren Bahçeşehir Koleji öğrencileri farklı, yaratıcı ve çağdaş bireyler olarak hayata donanımlı bir şekilde başlamanın avantajını hayatları boyunca yaşar.

Liselerimiz:

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri

Bahçeşehir Koleji Anadolu Liseleri

Bahçeşehir Koleji Fen Liseleri

Yabancı Dil Eğitimi

Anasayfa   Eğitim Birimleri   Lise   Eğitim Modeli   Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı dil eğitiminde hedeflerimiz:

• Öğrencilerimize yabancı dili yaşayarak öğretmek, yabancı dilin gerektirdiği dört ana beceriyi (Okuma-Yazma-Dinleme ve Konuşma) kazandırmak;
  • Öğrencilerimizin üniversiteye giriş yabancı dil sınavında (LYS- 5) başarılı olmalarını sağlamak;
  • Üniversitelerde hazırlık atlama sınavlarında başarılı olabilmeleri için TOEFL ve IELTS gibi sınavlara hazırlamak;
  • Ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılı olmalarını sağlamak;
  • Yabancı dilde sunum yapabilmelerini, öğrendikleri yabancı dilleri kullanarak yıl içi ve yıl sonu etkinlikleri yapmalarını sağlamak;
  • Yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrencilerimizin SAT, TOEFL sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmaktır.

Bu çalışmalar sonucunda bir çok öğrencimiz MIT, Stanford, Washington University, NationalResearchNuclearUniversity,HeidelbergUniversity, StateUniversity of New York, PurdueUniversity, NortheasternUniversity, Virginia PolytechnicUniversity, University of Toronto gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinden çoğu tam burslu olmak üzere kabul almışlardır.

Okullarımızda Yabancı Dil derslerinde de Kişiye Özgü Öğretim Modeli uygulanmakta, bu bağlamda, her öğrencinin öğrenme stili belirlendikten sonra derslerimiz sınıf profilleri doğrultusunda görsel, işitsel veya kinestetik öğrenme stillerine sahip öğrencilere hitap edecek şekilde, görsel sunumlarla, farklı anlatım şekilleriyle harmanlanıp zenginleştirilerek hazırlanmaktadır.

Hazırlık Sınıfı

• Hazırlık sınıfı olan okullarımızda,
  • IS (IntegratedSkills-Tüm becerilerin ve gramerin birlikte öğretilmesi) ,
  • CS (CommunicationSkills-Konuşma, dinleme gibi iletişim becerilerinin birlikte öğretilmesi),
  • Reading andWriting (Okuma ve Yazma),
  • Reading intoWriting (Büyük sınıflarda uyguladığımız okuma sonrası yazma becerilerinin geliştirilmesi),
  • Literature (Edebiyat),
  • AcademicWriting (Akademik makalaler yazabilme) dersleri verilir.

Hazırlık sınıflarımızda İngilizce’yi , Matematik, Tarih, Coğrafya, Fen, vb. dersleri İngilizce işleyerek öğrettiğimiz CLILL (Content and Language IntegratedMethod) metodunu kullanıyoruz. Hazırlık sınıfımızdaki İngilizce ders saati 23’tür.

Hazırlık sınıfı olan liselerimizde tüm sınıf seviyelerinde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji dersleri İngilizce yapılmaktadır.

Liselerimizde yürütülen yabancı dil kulüp çalışmaları kapsamında, gerek hafta içi, gerekse hafta sonu takviye kursları, drama çalışmaları, İngilizce aktivite günleri, bahar aylarında düzenlenen kitap fuarları ve uluslararası projelere katılımlar gerçekleşmektedir.

İkinci Yabancı Dil

Okullarımızda ikinci yabancı dil genel olarak Almanca’dır. Öğrencilerimizin Almanca’yı belli seviyede öğrenmeleri sağlanmaktadır. Almanca dil yeterliliğini ölçen FIT sınavlarına katılan öğrencilerimizin hemen hepsi başarı sertifikası almaktadır. Bu yıl aramıza katılan Bartın lisemizde ikinci yabancı dil İspanyolca’dır.

Kanada Dil Geliştirme Eğitimi

Lisede hazırlık öğrencilerine, İngilizce dilini geliştirmelerine yardımcı olacak "Dil Geliştirme Eğitimi" uygulanmaktadır. Öğrenciler, isterlerse hazırlık sınıfının bir bölümünü Amerika da bulunan kardeş okullardan birinde devam edebilmektedirler.