Çift Dilli Eğitim

Anasayfa   Eğitim   Çift Dilli Eğitim

Yabancı Dil Öğretmiyoruz, Yeni Bir Dil Edindiriyoruz

Dil insanın hayatının ilk yıllarında edindiği en önemli beceridir. Çift dilli bireyler ise iki farklı dili anadili olarak edinmiş kişilerdir. Ancak ebeveynleri farklı dilde konuşan bireyler ya da çok küçük yaşından itibaren farklı bir ülkede farklı bir dile maruz kalan bireyler çift dilli olabilir algısı artık değişiyor. Yeni nesil eğitim kuramları erken yaş eğitimde çift dile maruz kalan çocukların da çift dilli olabileceği görüşünü hayata geçiriyor. Türkiye’de çift dilli eğitimin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Okulları anaokulundan başlayarak uyguladığı Çift Dilli Eğitim sistemi ile İngilizcede anadil becerisi edindirmeyi hedefliyor. “Öğretmiyoruz, edindiriyoruz” olarak özetlenen sistemin amacı öğrencilerin hayatın her alanında İngilizceye maruz kalmalarını sağlamak. Böylece yeni bir dil ediniyorlar.

Yoğun akademik çalışmalar ve araştırmalar sonunda hayata geçirilen sistem, titiz bir çalışma ve planlamayla uygulanıyor. Öğrenciler anadili İngilizce olan eğitimciler ve Türk yabancı dil öğretmenleriyle birlikte çalışıyor.

Bahçeşehir Okullarında uygulanan Çift Dilli Eğitim Sistemi güçlü bir teorik altyapıya sahip. Teorik altyapının okullarda eksiksiz uygulanması için kurum içi eğitimler veriliyor ve sistemin doğru şekilde uygulanması merkez tarafından denetleniyor. Ölçme ve değerlendirme için uluslararası kurumlarla birlikte çalışılıyor. Yabancı dil eğitim kitapları titizlikle seçiliyor. Eğitimin her aşaması uzmanlar tarafından planlanıyor ve hayata geçiriliyor. Türkiye’de çift dilli eğitimin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Okulları başarıyla uyguladığı sistemiyle İngilizceye anadil seviyesinde hakim olacak bireyler yetiştiriyor.

Hedeflerimiz

• Dört dil becerisini (okuma - yazma - dinlediğini anlama – konuşma) eşit derecede kazandırmak,
  • Anadolu Liseleri ve Yabancı Liselerde hazırlık sınavı muafiyeti,
  • CAMBRIDGE ESOL sınavlarında başarılı olmak,
  • Uluslararası sınavlarda ve proje yarışmalarında başarı kazanmak,
  • TEOG’da yabancı dil başarısını en üst seviyede tutmak.

Uluslararası Sınavlar

Bahçeşehir Okullarında uluslararası geçerliliği olan ve bağımsız merkezler tarafından yapılan sınavlarla öğrencilerinin dil edinim gelişimleri objektif bir yöntemle takip edilir. Kanada’da pek çok prestijli eğitim kurumuna hizmet veren Precise Solutions isimli ölçme ve değerlendirme firması vasıtasıyla öğrencilere yabancı dil kazanımlarına göre özel olarak hazırlanmış online sınavlar uygulanır.

2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize yılda 3 kere uygulanan bu sınavlarla öğrencinin dil gelişimi takip edilir ve desteklenir. Öğrenci bazında raporlamalar öğrenci, öğretmen, okul idaresi ve veliye sürekli takip, teşhis ve telafi imkanı sağlar ve ayrıca öğrenciye sadece kendi okulundaki öğrenciler arasındaki yabancı dil yeterliliğini değil, diğer ülkelerde yaşayan yaşıtları arasındaki yabancı dil yeterliliğini de ölçme fırsatı verir.

Kişiye Özgü Öğretim Modeli

"Kişiye Özgü Öğretim Modeli" dil ediniminde de etkin olarak uygulanmaktadır. Her öğrenciye desteklenmesi gereken becerileri doğrultusunda "bireye özel" ödevler verilmektedir.

Teknoloji Kullanımı

Dil öğrenimini pekiştirmek amacıyla teknolojiden en etkin şekilde yararlanılmaktadır. Bilgisayar destekli akıllı tahtalarla zenginleştirilen dersler, öğrencilerin dil öğrenme motivasyonunu güçlendirirken, teknoloji kullanımıyla öğrencilerin kendi kendine öğrenme yeteneği de gelişmektedir.

Avrupa Dil Pasaportu: Cambridge Sınavları

Öğrencilerimiz, Avrupa Dil Pasaportu çalışmaları çerçevesinde Cambridge 9-12 yaş grubu sınavlarına (Cambridge YoungLearnersExams) girerek yabancı dil seviyelerinin uluslararası standartlara uygun olduğunu belgelendirebilir.

Yaz Okulları

Öğrencilerimize her yıl İngiltere ve ABD'de seçkin yaz okulu programlarına katılma ve dili doğal ortamında kullanarak pekiştirme fırsatı verilmektedir. Ayrıca okulumuzu İsviçre'deki Bahçeşehir Kampüsüne, İngiltere'ye ve Amerika'ya taşıyan ve yaz okulu kadrosu tamamen yabancı öğretmenlerden oluşan yurt dışı eğitimleriyle öğrenciler, yaz aylarında da İngilizce'yi günlük yaşamda kullanabilmektedirler. Bu süreçteki dil eğitimi, kültür ve spor faaliyetleri örgüsü içinde verilmektedir.