Eğitim Felsefemiz

Anasayfa   Kurumsal   Eğitim Felsefemiz

Dünyada üretimden ekonomiye, politikadan iletişime tüm alanlarda yeni paradigmaların yerleşmeye başladığı günümüzde eğitim de dönüşüyor, değişiyor. Tüm üretim, tüketim, iş yapma şekilleri, hatta günlük hayat rutinlerinin değiştiği dünyamızda geleceğin bireylerini geçmiş yüzyılın eğitim anlayışıyla yetiştirmek mümkün değil, doğru değil.

İşte bu nedenle dünya okulu vizyonumuzun bir parçası olarak eğitimin şifrelerini değiştiriyor, geleceğin eğitimini bugün Bahçeşehir Okulları öğrencilerine sunuyoruz.

Temel hedefimiz, zamanın gerektirdiği bütün bilgi, yetenek ve becerilerle donanmış, yaratıcı, girişimci, araştırmacı bireyler yetiştiren, çağdaş, evrensel, kaliteli eğitimi Türkiye’de yaygınlaştırmaktır.

Vizyonumuz

Öğrencilerimizi 21. Yüzyıl yaşam ve kariyer becerileriyle donatarak, geleceğin liderleri, bilim insanları ve global ekonomi içinde rekabet edebilen başarılı bireyler olarak yetiştirmek ve eğitimde bir dünya markası olmaktır.

• Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve varlığının önemini ve değerini kavrayan,
  • 21. Yüzyıl becerileriyle donatılmış,
  • Bilgi sistemlerine hakim ve teknolojik yeterlilik sahibi,
  • Kendisine, yaşadığı çevreye ve farklı kültürlere saygılı, sorumluluk sahibi, duyarlı,
  • Sosyal sorumluluk bilincine sahip,
  • Yenilikçi, lider,
  • Dünya dillerini etkin olarak kullanabilen bireyler yetiştirmektir.