Sosyal Sorumluluk Projelerimiz

Anasayfa   Kurumsal   Sosyal Sorumluluk Projelerimiz

20. YILDA 20 ANAOKULU YENİLENDİ

Bahçeşehir Okulları, 20. yılını kutladığı 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrencilerinin katılımı ile 20 şehirde, 20 devlet anaokulunu yeniledi.

Bahçeşehir Okulları’nın ‘’SosyalBenJunior’’öğrencileri bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında kampüslerinde oyuncak toplayarak, devlet anaokullarının yenilenmesine katkıda bulunarak  içinde bulundukları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmeyi öğrendiler.

Bahçeşehir Okulları’nın 20 Şehirde 20 Devlet Anaokulunu Yenileme projesi için Bahçeşehir Yayınları çocuk kitapları, Okul Yapı eğitim materyalleri sağladı. Bahçeşehir Üniversitesi’nin değerli akademisyenleri tarafından projenin gerçekleştiği her şehirde ‘’Erken Çocukluk Eğitimi Erken Adımlar Semineri’’ başlığı ile tüm anaokulu öğretmenlerine yönelik seminerler verildi.

Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projesi: Gezici Bilim Müzesi

Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi öğretmen ve öğrencileri Gezici Bilim Müzesi adıyla Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birini gerçekleştirerek, tüm çocukları bilimle buluşturdu.

Türkiye geneli okullarında açtığı bilim müzeleriyle bilimin başlangıç noktası olan Bahçeşehir Okulları, bu kez de bilimi Türkiye’deki çocuklara ulaştırmak için Gezici Bilim Müzesi projesini hayata geçirdi.

Gezici bilim müzesi içinde bulunan 25 ayrı istasyon ile bilim çocuklara en ilgi çekici şekilde tanıtıldı. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında Türkiye’nin yollarında uzun bir yolculuğa çıkan Gezici Bilim Müzesi 25.000’i aşkın çocuğa ve velilerine bilimin parlak ışığını taşıdı.

Yılın En İyi Eğitim Kurumu ‘Bahçeşehir Okulları’

Bugüne kadar pek çok başarılı sosyal sorumluluk çalışmasına imza atan ve “Eğitim Her Engeli Aşar” düşüncesinden hareketle engellere karşı başlattığı farkındalık yaratma çalışmalarına Engelsiz Yaşam Vakfı’na verdiği desteklerle devam eden Bahçeşehir Okulları, vakfın düzenlediği ödül töreninde En İyi Eğitim Kurumu ödülüne layık görüldü.

Yılın En İyi Eğitim Kurumu ÖdülüBirleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye İyi Niyet Elçisi Muazzez Ersoy tarafından Bahçeşehir Okulları CEO’su Devrim Karaaslanlı’ya takdim edildi.

Bahçeşehir Okulları öğrencilerinin Engelsiz Yaşam Vakfı gecesi için özel olarak hazırladıkları Eğitim Her Engeli Aşar temalı fotoğraflardan oluşan sergi ise katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.