Mayıs

07 Mayıs 2012

3-4 ve 5-6 Yaşta "Half Day English" Programı...

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz3-4 Yaş (36-48 Ay) Erken Çocukluk Sınıfı ve5-6 Yaş (49-60 Ay) Anaokulu Hazırlık Sınıflarında"Half Day English" (Yarım Gün İngilizce) programı uygulanacaktır.  Haftada 20 saat olarak planlanan etkinlikte sınıflarımızda anaokulu öğretmeni ile birlikte ingilizce branş öğretmeni görevlendirilecektir. Türkçe ve İngilizce müfredat, temalar ve kavramlar açısından birbirine parelel ilerleyecektir.

Değerli Anne Babalar,

Bilimsel araştırmalar çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişimlerinin % 70’ inin 0-6 yaş arasında tamamlandığını göstermektedir. Anaokuluna başlayan çocukların zeka puanlarının yükseldiği,  doğru bir okul öncesi eğitim alan çocukların kelime bilgisi ve dağarcığının diğer çocuklara göre üç kat arttığı ve okul öncesi eğitimi almış çocukların okul başarısının daha yüksek olduğu saptanmıştır.

Bilinçli aileler, erken çocukluk eğitimine önem vermekte ve çocuklarının zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel bakımdan gelişmesi ve olgunlaşması için en uygun ortamları sunmaktadırlar. Özellikle artık çocukların yeni sistemle bir yıl daha erken ilkokula başlayacak olmaları nedeniyle, Erken Çocukluk Eğitimi daha da vazgeçilmez olmuştur.

Eğer siz de çocuğunuzu dünya standartlarında anaokulundan üniversiteye kaliteli eğitim hizmeti veren, köklü, kurumsal ve marka olmuş bir kuruma göndermek istiyorsanızBahçeşehir Koleji Anaokullarısize çok yakın.

Farklı bir öğrenme ortamı ile, çok yönlü eğitim materyalleri, uzman eğitim kadrosu, eğlenceli ve yoğun“Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmaları”, çocukların yaparak ve yaşayarak öğrendikleri etkin yabancı dil eğitimi için“Half Day English Programı”, sportif branş öncesi ve branş yönlendirmesinde en etkin spor eğitimi olan “Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi”, matematik ve fen eğitiminde“GEMS Üniteleri”,dünya ülkelerinin ve kültürlerinin yakından incelendiği“Dünya Vatandaşlığı Eğitimi”ve çok çeşitli eğitsel etkinlikler ile çocuklar,Bahçeşehir Koleji Anaokullarında hem ilkokula geçiş sürecine en etkin şekilde hazırlanmakta hem de temel yaşam becerilerini kazanmaktadırlar.

“HALF DAY ENGLISH” PROGRAM

Günümüz eğitiminde İngilizcenin önemi her alanda vurgulanmaktadır. Dil eğitimi uzmanlarının görüşlerine göre ikinci dil olarak İngilizce öğrenilmesinin çocukluk yıllarında oyun,  şarkılar ve masallar ile çok daha etkin olacağı yönündedir. Kendi kişisel geçmişimize baktığımızda da rahat ve eğlenerek öğrendiğimiz her edinimin zihinlerimizde çok daha kalıcı olduğunu görmekteyiz. Her birimiz çocukluk yıllarımızdaki şarkıları, öyküleri, oyunları hala hatırlarız. Uzmanlarca belirtilen diğer bir gerçek ise, farklı bir dilin zihinde yerleşmesi çocukluk yıllarında doğal yollarla, gün içindeki etkinlikler, öykülerle bütünleştirilmiş bir ortamda çok daha kolay gerçekleştiğidir. İşte bu gerçeklerden yola çıkarak Bahçeşehir Kolejleri, okul öncesi eğitimde çocuklarımızın İngilizce ediniminde daha verimli sonuçlara ulaşmak hedefiyle 2012-2013 öğretim yılında tüm anaokullarımızda yeni bir uygulama ortamı başlatacaktır.

“Half Day English Programı”ile5-6 yaş hazırlık sınıflarımızda,içerik yarım gün Türkçe, yarım gün İngilizce olarak yürütülecektir. Birbirine paralel olan müfredatımızda öğrencilerimizin, kavramları hem ana dillerinde hem de İngilizce olarak irdelemelerine, öğrenme sürecinin içeriğinin böylelikle bütünsel olarak algılanmasına ve bu içeriğe farklı açılardan bakabilme/yaklaşabilme becerisinin geliştirilmesine olanak sağlanacaktır. Bu programda okuma-yazmaya hazırlık çalışmaları Türkçe olarak yürütülecektir.

Bahçeşehir Koleji Anaokullarında3-4 yaş Erken Çocukluk Sınıflarınave5-6 yaş Hazırlık Sınıflarına Rehberlik Servisimiz tarafından gerçekleştirilen “Tanıma Çalışması”ile kayıt alınacaktır. Eğitim sistemimiz ile ilgili daha detaylı bilgi ve tanıma çalışması için anaokullarımızdan randevu alabilirsiniz

Saygılarımla,

Okul Müdürü