Mart

29 Mart 2012

Bahçeşehir Koleji Florya 5. Sınıf Öğrencilerimizle İstanbul Akvaryumdaydık.

İstanbul Akvaryum'da öğrencilerimiz, coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik Okyanusu'na kadar uzanan bir yolculuk yaptılar. İstanbul Akvaryum'daki alanların temalandırılması o alanın kültürel, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilginin verildiği görsel grafiklerle zenginleştirilirken, İstanbul Akvaryum'daki alanların ses ve ışıklandırma sistemleri de bu temalandırmaya uygun olarak düzenlenmiş. Böylece öğrencilerimiz hem irili ufaklı 64 adet tankı ve içindeki binlerce çeşit canlıyı görme fırsatı yakaladı, hem de birçok sürprizi bulunduran bir su altı dünyasında eğlenceli bir deneyim yaşadı.

16 farklı temasıyla öğrencilerimizin hiç sıkılmadan dolaştığı İstanbul Akvaryum, klasik bir akvaryum deneyiminin ötesine de geçmiş durumda. İçerisinde yer alan her birimin yeni bir heyecanı beraberinde getirmesiyle İstanbul Akvaryum; hacmi, içerisinde barındırdığı 1.500'den fazla canlı çeşidi ve gezi güzergâhındaki aktiviteleriyle dünyanın en büyük tematik akvaryumu olma özelliğine sahip.

Öğrencilerimizin güzergâhı şöyleydi:
Karadeniz Alanı
Bu alanda Büyük Tufan ve Nuh'un Gemisi, grafik panellerde ise Karadeniz'in oluşumu ve Karadeniz'de yaşayan canlılar hakkında bilgiler öğrendik.

İstanbul Boğazı Alanı
Zeminin bir bölümü cam panellerden oluşan İstanbul Boğazı Alanı'nda yolun iki tarafındaki tanklar ve bu tankların duvarla birleşen kısmındaki platformlar üzerine kurulan özel aydınlatmalı maketlerle Anadolu ve Avrupa yakalarını daha yakından gördük.

Marmara Alanı
Kapalıçarşı'nın bitiminde akvaryumun en büyük tankı olan ana tankı gördük. Köpek balıkları ve vatozları seyrettik.

Çanakkale Boğazı Alanı
Çanakkale Boğazı Alanı'nda bizleri, bölgenin önemli tarihsel simgelerinden biri olan Truva Atı karşıladı.

Ege Alanı
Ege Alanı'nda, antik medeniyetler, su altı arkeolojisi ve Poseidon heykelini gördük.

Süveyş Kanalı Alanı
Süveyş Kanalı'ndan geçtik.

Kızıldeniz Alanı
Bu alanda Kızıldeniz'in renkli su altı yaşamına yakından baktık.

Küresel Isınma Alanı
İki metre yüksekliğindeki gerçek bir buz kütlesine dokunduk. Duvarların içine yerleştirilen ışıklı panolardan küresel ısınma ve kutuplar hakkında bilgi aldık.

Akdeniz Alanı
Sarkıtların ve kayaların arasında dolaştık.

Cebelitarık Boğazı Alanı
Bizleri Herkül heykeli karşılarken, aralarında grafik panellerin bulunduğu antik görünümlü sütunları takip ettik.

Doğu Atlantik (Batık Gemi) Alanı
Tankın iç ceplerine girdik, bu alanda yer alan paslı borular, kırılmış plakalar, çalışmayan göstergeler, gıcırdama ve benzeri ses efektleri sayesinde gerçek bir batık gemide geziyormuş hissini yaşadık.

Orta Atlantik Alanı
Büyüteçlere konulmuş köpek balığı dişi, ıstakoz kabuğu, denizatı, denizkestanesi gibi canlıları inceledik.

Batı Atlantik Alanı
Dev bir köpek balığı ve ondan kaçan onlarca balığın maketini gördük.

Panama Kanalı Alanı
Panama Kanalı, kanalın işleyişi ve bölgedeki su altı