Lise Yayınlarımız

Bahçeşehir Okullarında öğrencinin,

• akademik seviyesini belirlemek,
  • eğitimin kalitesini artırmak,
  • değerlendirme işlemlerini tamamlayıp eksiklerini tamamlamak,
  • test tekniğini geliştirmek,
  • hazırbulunuşluk düzeyini geliştirmek,
  • YGS ve LYS sınavlarında başarılı olmasını sağlamak amacıyla dokuzuncu sınıftan başlamak üzere sınav ve ödevlerinde çalışmaları yapılır.

Bu sınavlar,

• 10 ve 11. Sınıflara okulların açıldığı hafta  ‘Neler Hatırlıyorum’ sınavı uygulanır. Hedef; öğrencinin bir önceki yıldan bu seneye neler taşıyabildiğini tespit ederek eksiklerini tamamlamak
  • 9. ve 10.Sınıflarda Akademik Gelişimi İzleme Sınavı ( AGİS ) yapılır.

AGİS 1- TM ( 30+30 ) 60 soruluk Türkçe, Matematik sınavıdır.

AGİS 2- FKB (20+20+20) 60 soruluk Fizik, Kimya, Biyoloji sınavıdır.

AGİS 3 TCD (26+26+8) Tarih, Coğrafya, Din sınavıdır.

Bu sınavlar yılda 6 kez yapılacak olup öğrenci 18 AGİS sınavına girer. Sınav içerikleri tamamen öğrencinin o sınava kadar gördüğü konulardan oluşur. Böylece öğrencinin akademik gelişimi takip edilir.

• 11.sınıflarda yine

AGİS 1- TM ( 30+30 ) 60 soruluk Türkçe, Matematik sınavıdır.

AGİS 2- FKB(MF GRUPLARI İÇİN) (20+20+20) 60 soruluk Fizik, Kimya, Biyoloji sınavıdır.

AGİS 2 TCFD(TM GRUPLARI İÇİN)  (22+22+8+6) Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din sınavıdır.

AGİS 3 İNGİLİZCE ( TOEFL SINAVI) sınavıdır.

• 9.,10. Ve 11.sınıflarda her AGİS bitiminde uygulanmak üzere toplam  6 Deneme sınavı uygulanır. AGİS sınavlarının farkı sorularının ÖSYM’nin YGS-LYS standardına uygun hazırlanmasıdır.
  • Her Deneme sınavının uygulanmasından 10 gün önce tüm derslerden  toplamda 120-140 soru içeren Ödev Kitapçığı verilir. Hedef; öğrencinin Deneme sınavına eksiksiz hazırlanmasını sağlamaktır.
  • Ayrıca 11. Sınıflar Haziran ayı başında üç YGS deneme sınavına girerler. Hedef: Haziran YGS kursu öncesinde öğrencinin farkındalık düzeyini artırmaktır.
  • 12. Sınıflarda ise öğrencilerimize 22 YGS 20 LYS deneme sınavı uygulanır. Bu sınavlardan 8 YGS 10 LYS deneme sınavı Uğur okulları ile birlikte yapılır. Hedef; Öğrencilerimizin geniş katılımlı sınavlarda ölçerek eksiklerini tamamlamaktır.