Psikolojik Danışma ve Rehberlik Yayınlarımız

Anasayfa   Yayınlar   İç Yayınlarımız   Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Yayınlarımız

Gelecek Tasarım Dosyası

“Liseler İçin Alan Belirleme Rehberi”

10. sınıf öğrencilerinin 11. ve 12. sınıfta devam edecekleri alanlarını belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla kullanılır. Bu süreci etkileyen akademik, duygusal ve sosyal tüm unsurları kapsayacak şekilde hazırlanmıştır.  Lise öğrencisi bir alana yönelik ders programı oluşturduğunda, ileride üniversitede seçeceği bölüme ve gelecekteki kariyerine de bir nevi karar vermiş olur. Bu nedenle önemli bir karardır ve mesleki danışmanlık gerektiren bir süreçtir. Bu danışmanlık sürecinde rehber öğretmenler öğrencilerin; Ders Başarısı, Değerleri, Kişilik Özellikleri, Geleceğe ilişkin beklentileri vb. konularda çalışmalar yaparlar. Elde edilen bilgiler velilerle paylaşılarak çocuklarının geleceğine ilişkin bilinçli karar almaları yönünde destek verilir.

Doğru Kariyer Öğrenci Takip Kitapçığı

Lise 11. ve 12. sınıf düzeyinde eğitim gören ve üniversite için hazırlanan her öğrencimizin kariyer gelişimleri konusunda sorgulamaya, desteklemeye ve takip etmeye yönelik çalışmaların yer aldığı bir kitapçıktır. Öğrencilerimizin; girdikleri deneme sınav sonuçlarını Rehber Öğretmenleri ve Mentor Öğretmenlerinin desteği ile değerlendirmeleri, motive edilmeleri, üniversite ve bölümleri tanımaları ve kendilerine ilgi, yetenek ve becerileri doğrultusunda “gerçekçi” hedefler oluşturmaları amaçlanır.

Bahçeşehir Kolejinde kariyer danışmanlığı, yıl içinde rehber öğretmenlere verilen yoğun “Kariyer & Tercih Danışmanlığı” eğitimleri ve tüm okullarımızda oluşturulan Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi (KAREM) ofislerinde profesyonel bir anlayışla sürdürülür.

Doğru Tercih Bilinçli Kariyer Kitapçığı

Üniversite tercihi lise tercihinden farklı olarak, yaşamımız boyunca sürdüreceğimiz mesleği de belirlemektedir. Meslek seçimi yapmak şansa, tesadüfe bırakılamayacak kadar önemli bir görevdir. Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi (KAREM) tarafından öğrencilerimizin bu seçimi en doğru şekilde yapabilmeleri için gereken tüm aşamaları kapsayan “Doğru Tercih-Bilinçli Kariyer” kitapçığı hazırlanmıştır.

12.sınıf öğrencilerimizin yoğun ve tempolu geçen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık sürecinin ardından üniversiteye yönelik tercihlerin yapılacağı kritik dönemde rehberlik etmeyi amaçlayan bir kitapçıktır.

Bu kitapçıkta doğru meslek ve üniversite tercihi yapma süreci 5 aşamada şekillendirilmiştir:

1. Kendini tanıma

2. Meslekleri belirleme

3. Üniversite ve meslekleri araştırma

4. Tercih listesini oluşturmadan önce cevap verilmesi gereken sorular

5. Taslak tercih listesini hazırlama

12. sınıf öğrencilerimiz kitapçığımızın rehberliğinde bu 5 aşamayı, çalışarak YKS tercihlerini yapmak üzere Rehber Öğretmenleri ile görüşmektedir.

Doğru Tercih, Bilinçli Kariyer’dir.