Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Yayınlarımız

Anasayfa   Yayınlar   İç Yayınlarımız   Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Yayınlarımız

Yaşam ve Kariyer Yolculuğum Dosyası

İlkokul öğrencilerimizin gelişimine yönelik hazırlanmış bu dosya ile öğrencilerimizin kendini tanıması, değerlerinin ve kendine has yeteneklerinin farkına varması, farklı kariyer seçeneklerini ve bunlar doğrultusundaki rolleri fark etmesi hedeflenir. Donald Super’ın “Kariyer ve Yaşam Boyu Gelişim Teorisi” temel alınarak her sınıf seviyesi için farklı içeriklerle hazırlanan bu dosya ile öğrencilerimizin gelecekte severek ve başarılı bir şekilde sürdürecekleri bir kariyere yönelik minik adımlarını atmaları sağlanıyor.

Mentor Öğretmen- Öğrenci Dosyası

Ortaokul seviyesinden lise son sınıfa kadar her öğrencimizin akademik yolculuğunda ona yol gösterecek, takip edecek ve desteleyecek bir “Mentor Öğretmeni” bulunmaktadır. Mentor öğretmen öğrencinin akademik gelişimini takip eden, sınav sonuç analizleri doğrultusunda öğrencisinin özelliklerini de dikkate alarak onun güncel hedefler belirlemesine yardımcı olan ve aileyi de bu süreçle ilgili net bilgilerle profesyonel şekilde yönlendiren kişidir. Bu sürece dair tüm çalışmalar “Mentor Öğretmen-Öğrenci Dosyası” ile yürütülür. Öğrencinin akademik gelişimi ve bu süreci etkileyen tüm etkenler bu dosyada yer almaktadır.  Böylece öğrenci-öğretmen ve aile arasında düzenli iletişim ve öğrencinin başarma noktasındaki motivasyonu sağlanır.

Rehberlik Veli Bilgilendirme Bültenleri

Velilerimizle çocuklarını yetiştirirken ihtiyaç duyacakları konularda onlara rehberlik edecek nitelikte, akıcı ve keyifli bir anlatıma sahip olmasının yanında bilimsel bilgileri de paylaşan rehberlik veli bilgilendirme bültenlerini her ayın 15’inde paylaşıyoruz.

Öğrenci Broşürleri

Öğrencilerimiz için farklı sınıf düzeylerinde, gelişim özelliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak onların yaş özelliklerine uygun bir anlatım ile hazırladığımız broşürleri konuya uygun bir etkinlik sonrası öğrencilerimizle paylaşıyoruz.

Tercih Pusulası

8. sınıf öğrencilerimizi ve ailelerini yaşamları ile ilgili önemli bir tercih yapacakları bu sürece hem teknik anlamda hem de psikolojik anlamda en iyi şekilde hazırlamak için hazırlanan kaynak bir kitapçıktır. Hem öğrenciyi hem de aileyi yönlendirirken her iki tarafın da bu süreçte birbirlerinin ihtiyaçlarını daha iyi anlamalarını sağladığı gibi öğrencinin elde ettiği puan ile kendisi için en doğru tercihi yapmasına yardımcı olur.