Bahçeşehir Okulları’nda dijital teknoloji okul öncesinden itibaren eğitim ve öğretim sürecinin temel araçlarından biridir. Öğrencilerimiz ipad istasyonlarında yaptıkları çalışmalarla şu alanlarda yarar sağlamış oluyoruz;
- Çift dil becerileri
- Matematiksel işlem çalışmaları
- Grup çalışmaları
- Müzik ile öğrenme
- Oyun tabanlı öğrenme
Kodlama Saati
Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Okullarında uygulanmaya başlayan Kodlama Saati çocukların küçük yaşlarda kodlama öğrenmesi amacıyla geliştirdiğimiz ‘ComputationalThinking - Bilişimsel Düşünme’ projesi kapsamında planlanmış bir eğitimdir. 4 yaştan itibaren uyguladığımız Kodlama Saati, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyeleri, okul öncesi eğitim ve bilgisayar öğretmenleri ile birlikte geliştirilmiştir. Temel hedefimiz öğrencilerimizin algoritmik düşünme becerilerinin gelişimini sağlamaktır. Bu eğitimle çocuklarımızın bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı olmasını ve yaratıcı fikir oluşturarak bu fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen bireyler olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Kodlama Saati, dijital teknolojilerin doğru ve sağlıklı kullanımı, teknolojik aletlerin çalışma prensipleri, tablet uygulamaları, basit algoritma geliştirme, programlama, dijital hikayeleme, animasyon tasarımı ve dijital oyun tasarımı modüllerini içermektedir.
Bahçeşehir Sportif Koordinasyon Eğitimi (BSK)
Bahçeşehir Sportif Koordinasyon Eğitimi, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimi dikkate alınarak hazırlanmış özel bir eğitim programıdır. Bahçeşehir Sportif Koordinasyon eğitimleri ile çocukların kemik ve kas yapıları güçlenir, sürat, çeviklik, kuvvet, esneklik ve koordinasyon özellikleri gelişir. Zihinsel anlamda ise özgüvenleri, karar verebilme ve liderlik becerileri gelişir, takım olarak çalışmayı ve oynamayı öğrenirler. Çocukların en uygun sportif branşa yönlendirilmesi konusunda ailelere danışmanlık yapılır.
&