29 Haziran 2018

LGS Şampiyonlarımız “STANFORD” Yolcusu

Bahçeşehir Koleji Lgs’de Birinci Olan Öğrencilerini Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarında Yaz Okuluna Gönderiyor.

2018 Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tüm sorulara doğru cevap vererek rekor bir başarıya imza atan Bahçeşehir Koleji öğrencileri Onat Şafak, Sarp Eren Hangişi ve Efe Keleş okulları tarafından Stanford Üniversitesi Yaz Okulu eğitimiyle ödüllendirildi. Lise öğrenimleri için en güçlü tercih olarak Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerini düşündüklerini söyleyen öğrenciler, tercih dönemi sonrası Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarında yaz okuluna katılacaklar.

Türkiye genelinde 18 öğrencinin birinci olduğu Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) Bahçeşehir Kolejinden de 3 öğrenci birinci oldu. Bahçeşehir Koleji, Kaliforniya’da bulunan Amerika’nın en iyi 5 üniversitesi arasında yer alan Stanford Üniversitesi ile yaptığı iş birliğiyle birinci öğrencilerine üniversitenin Robotik Laboratuvarında yaz okuluna katılma imkânı sundu. Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarı Direktörü Oussama Khatib, Bahçeşehir Kolejinin LGS birincileriyle bir araya gelerek yaz okulu davetiyelerini verdi.

DÜNYANIN MÜHENDİSLİK ALANINDAKİ EN GÜÇLÜ ÜNİVERSİTELERİNDEN OLAN STANFORD ÜNİVERSİTESİNİN ROBOTİK LABORATUVARINDA ÇALIŞMALAR YAPACAKLAR

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel’in katılımıyla gerçekleşen programda öğrencilerin başarısından dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Yücel, lise öğrenimlerine Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde devam etmeyi düşünen öğrenciler için Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarında geçirecekleri yaz okulu deneyiminin çok faydalı olacağını söyledi. Yücel, “Bahçeşehir Üniversitesinde Stanford Üniversitesi’yle özellikle robotik alanında ilişki ve iş birliğimiz var. LGS’de birinci olarak büyük bir başarı elde eden gençlerimizin dünyanın mühendislik alanındaki en güçlü üniversitesinin Robotik Laboratuvarında çalışmalar yapmaları, üniversite kampüsünü dolaşmaları, bilgi almaları, birikimlerini geliştirmeleri ve bakış açılarını zenginleştirmeleri için bir program hazırlamaya karar verdik ve dünyanın robotikteki en güçlü isimlerinden Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarı Direktörü Oussama Khatib ile görüştük. Khatib ayrıca robot ASIMO’nun da yaratıcılarından biri. Oussama Khatib görüşmelerimiz sonrası öğrencilerimizi Stanford Üniversitesine davet etti. Öğrencilerimize lise hayatına başlamadan önce bu yüksek performansları için bir ödül sunuyoruz. Çalışmaya devam edecekler ve gelecekle ilgili mükemmel işler yapacaklar. Stanford Üniversitesiyle mühendislik başta olmak üzere çeşitli alanlarda çalışma ve faaliyetler içerisindeyiz. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerini de dahil edeceğimiz iş birliğimiz artarak devam edecek.  Oussama Khatib hocamıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Gençlere, gençleri yetiştirenlere, öğretmenlerine de çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZDE DE AYNI BAŞARILARIN ELDE EDİLECEĞİNE İNANIYORUM”

Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarı Direktörü Oussama Khatib, birinci olan öğrencilerin aynı başarıyı Stanford Üniversitesinde de göstereceğine inandığını söyledi. Khatib, “Bahçeşehir Üniversitesiyle uzun zamandır iletişim halindeydik. Onların Fen ve Teknolojiyle ilgili çalışmalarıyla ilgileniyorduk. 3 öğrenciyle ilgili bilgi aldık ve onlarla tanışmak için buraya geldik. Öğrencilerin üniversitemizde de aynı başarıları elde edeceğine inanıyorum. Sadece tebriklerimi sunmak için değil, aynı zamanda Stanford Üniversitesine ziyaret teklifimi iletmek için buradayım. Birinci öğrencileri bizim öğrencilerimizle tanışıp oradaki robotik çalışmalarını inceleyip görmeleri için üniversitemize davet ediyorum. Üniversiteye geldiklerinde robotiğin de farklı bir bölüm olduğunu, heyecanlı ve farklı bir hava olduğunu görecekler diye konuştu.

“DÜNYADA ROBOTİK ADINA NELER YAPILDIĞINI KEŞFETME İMKÂNI BULACAKLAR”

Öğrencilerin Stanford Üniversitesine giderek dünyada robotik adına neler yapıldığını keşfetme ve deneyimle fırsatı bulacaklarını söyleyen Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, “Öğrencilerimizin orada görev alan hocalar ve okuyan öğrencilerle bir arada çalışacak olması vizyonlarını geliştirecektir” dedi. Dr. Aslan, “Onlarla gurur duyuyoruz. Başarıları için öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bahçeşehir Kolejinde kodlama ve robotik eğitimine 5 yaştan itibaren başlıyoruz. Öğrencilerimiz yurt içinde ve yurt dışında ülkemizi ve bizi temsil ediyorlar. Bu yaptığımız çalışmaları Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarı Direktörü Oussama Khatib ile paylaştık. Khatib de birinci olan öğrencilerimizi Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarında yaz okuluna davet ederek robotik alanındaki vizyonlarını geliştirmeleri için güzel bir fırsat sundu. Bahçeşehir Üniversitesi ve 2 mezunu da Stanford Üniversitesinde öğrenim gören Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinin Stanford Üniversitesiyle ortak çalışmaları artarak devam edecek.diye konuştu.

&
 
 
 

Paylaşın